Andrélon Biotin Strength

Andrélon Biotin Strength

Andrélon Biotin Strength

Een paar weken geleden heeft Andrélon een compleet nieuwe lijn gelanceerd. De lijn heet Biotin Strength en is speciaal voor de mensen met breekbaar haar. Ik heb de gehele lijn ontvangen en getest en ik ga je vertellen over mijn bevindingen. Enjoy!

Een work-out voor je haar, met behulp van deze nieuwe producten van Andrélon zal je haar versterken en minder breekbaar worden. Top! De lijn bestaat uit een Shampoo, Conditioner, Versterkende Crème en een versterkend haarmasker. Ik heb ze allemaal getest voor je. Laten we beginnen met de review!

Verpakking

Dit zijn de producten. De verpakkingen hebben dezelfde vormen als alle andere lijnen van Andrélon, met natuurlijke de iconische paarse kleur. Ik vind het er leuk uit zien en ook wel een beetje luxe uitstralen. Gewoon een prima verpakking van Andrélon zoals ik dat van ze gewend ben. Ik zeg top! Leuk dat de kleuren van deze lijn roze en blauw zijn, vind ik een mooi kleuren pallet in combinatie met die iconische paarse kleur.

Andrélon over Biotin Strength

Om je haar te versterken zodat het minder snel afbreekt en (zodoende) uitvalt, introduceert Andrélon een vernieuwende haarverzorgingslijn: Biotin Strength. Een shampoo, conditioner, masker en crème verrijkt met biotine, één van de belangrijkste vitamines voor het behoud van sterk en gezond haar.

Shampoo

Hier een beter beeld van de shampoo van Andrélon. Dit zijn de hoofdbestanddelen: Aqua (water), sodium laureth sulfate (een stofje dat je shampoo lekker laat schuimen), cocamidopropyl betaine (ook een stofje dat de shampoo laat schuimen), sodium chloride (een verdikkend middel), glycerin (een vochtvasthoudend middel), ascorbic acid (vitamine C), biotin (biotine/vitamine B7/B88, wat het haar versterkt), carbomer (een middel om de stofjes bij elkaar te houden, een soort bindingsmiddel)

Tot zover zien de ingrediënten er goed uit. Er zitten als hoofdbestanddelen niet mega slechte dingen in. Top! Ik gebruik deze shampoo (net als de andere producten nu 3 weken) en ik merk echt verschil. Mijn haar is zichtbaar sterker geworden en ik heb minder last van haaruitval. Door het verven is mijn haar niet zo sterk en kan wel een boost gebruiken. Na wasbeurt 1 merkte ik al verschil! Waar ik normaal een halve pruik verloor als ik door mijn haar heen ging met mijn handen, verlies ik nu max 5 haren ofzo. Ik ben tevreden! Verder is de shampoo niet super bijzonder, het doet z’n werk en zorgt er niet voor dat mijn haar sneller vet wordt als normaal.

Conditioner

Hier de conditioner. Dit zijn de hoofdbestanddelen van de conditioner: aqua (water), cetearyl alcohol (een stofje om de bestanddelen bij elkaar te houden en als verdikkingsmiddel), dimethicone (een stofje dat zorgt dat het gaat schuimen en verzorgt), stearamidopropyl dimethylamine (verzorgend stofje), amodimethicone (verzorgend stofje), ascorbic acid (vitamine c), behentrimonium chloride (reinigt, voedt, verzorgt en ontklit), biotin (biotine/vitamine B7/B88, versterkt het haar)

Wederom zien de ingrediënten er niet slecht uit. Wel zitten er meer verzorgende stofjes in als bij de shampoo. Dat is alleen maar goed, daar is het tenslotte een conditioner voor. De conditioner vind ik heer erg fijn, het verzorgd mijn haar zoals ik dit fijn vind en laat mijn haar gevoed en glanzend achter. Top! Het enige minpuntje vind ik dat de substantie wat aan de dunne kant is. Ik houd meer van een dikke, super verzorgende conditioner zoals die van Nivea. Toch ben ik er heel tevreden over.

Versterkend Haarmasker

Dit is het versterkend haarmasker, wat mij betreft de ster uit deze lijn. Dit zijn de hoofdbestanddelen: aqua (water), cetearyl alcohol (een bindingsmiddel en verdikkingsmiddel), stearamidopropyl dimethylamine (verzorgend stofje), glycerin (vochtvasthoudend middel), amodimethicone (verzorgend stofje), ascorbic acid (vitamine c), behentimonium chloride (reinigt, voedt, verzorgt en ontklit), biotin (biotine/vitamine b7/b88, versterkt het haar)

Wederom goede ingrediënten, ze lijken heel erg op die van de conditioner. Dat is natuurlijk niet zo gek, een masker voedt en verzorgt heel goed. Ik vind dit echt het beste product uit de lijn. Ik gebruik het om de wasbeurt en het doet echt veel voor mijn haar. Het maakt mijn haar ultra zacht en geeft echt een boost om mijn haar te versterken. Ik ben echt heel erg te spreken over dit product. Als deze op is zal ik hem absoluut opnieuw kopen.

Versterkende Crème

Dit is de versterkende crème. Wat mij betreft het minste product uit de lijn. Dit zijn de hoofdingrediënten: aqua (water), polyquaternium crosspolymer-3 (verzorgend stofje), glycerin (vochtvasthoudend middel), amodimethicone (verzorgend stofje), ascorbic acid (vitamine c), benzophenone-4 (beschermd tegen UV-straling), biotin (biotine/vitamine b7/b88, versterkt het haar), c11-13 isoparaffin (verzorgend stofje).

Ook deze ingrediënten zien er niet slecht uit. Het dingetje met dit product is alleen dat ik niet zo goed weet hoe ik het moet gebruiken.. Om deze reden vind ik het wat mij betreft niet echt een toevoeging aan de lijn..

Swatches

In de collage hierboven is de substantie beter te zien. De shampoo heeft een vrij normale substantie, de conditioner is naar mijn mening wat dun. Had wat voller gemogen, daar houd ik wel van. Het masker is prima, voelt als een ultra volle conditioner. Heerlijk! De crème voelt enorm liquidy, niet zo mijn ding… De geur ruikt trouwens echt mega lekker, heel luxe. Het ruikt een beetje naar van die luxe haar producten van de kapper. Heerlijk!

Conclusie

Zoals je misschien wel hebt gemerkt ben ik erg enthousiast. De werking is voor mij heel goed, met name het masker vind ik super. De shampoo en conditioner zijn prima, de conditioner zou nog beter zijn als deze wat voller zou zijn. De crème is niet zo mijn ding, heel vloeibaar en ik weet niet zo goed hoe het te gebruiken.. De verpakking is prima, erg praktisch en heeft de iconische paarse kleur. De prijzen zijn ook goed, daarnaast zijn ze bij de drogist enorm vaak in de aanbieding. Ik ben tevreden!

Prijs/ Verkrijgbaarheid

De shampoo, conditioner en de crème kosten per stuk €4,49 en het masker kost €4,99. Alle producten zijn verkrijgbaar in de drogist.

 

Dit was mijn review. Ik ben tevreden over de producten en kan ze je absoluut aanraden. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Q: Welk product van deze nieuwe Andrélon lijn zou jij willen proberen?

*Dit artikel is in samenwerking met Andrélon*

Volg je me al op social media? Facebook – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin’

8 comments on “Andrélon Biotin Strength

 1. Hai Daphne,

  Na al van alles te hebben geprobeerd tegen haaruitval heb ik me door jouw review laten motiveren om twee producten uit de Andrelon Biotin Strenght serie aan te schaffen, vandaag met 50% korting bij fijne drogist !!
  Jammer dat je (nog) geen review hebt over de versterkende creme …. ‘omdat je niet zo goed weet hoe te gebruiken ….’. Dat laatste verraste me eigenlijk een beetje. Het is een extra verzorging die je zowel op droog – als nat haar kan aanbrengen zónder dat je hem weer moet uitspoelen!! Op zich dus een ideale extra verzorging/ conditioner als je (zoals ik 😉 geen zin hebt om een conditioner eerst te moeten laten intrekken waarna je voor de 2e keer je haar moet uitspoelen.
  Omdat je zo enthousiast bent over het masker heb ik deze als 2e product aangeschaft …. en zal ik de komende tijd dus toch zo nu en dan mijn haar 2x moeten gaan uitspoelen 😉
  Wat ik alleen niet begrijp is dat je een masker moet aanbrengen NA het haren wassen …. Een masker is toch juist om te gebruiken voorafgaand aan het wassen?? Net als bij gezicht-verzorging ….!?

  1. Hai! Wat leuk om te horen dat je het ook bent gaan proberen door het lezen van mijn review. Bedankt voor je uitleg over het gebruik van de crème! Ik gebruik alleen altijd conditioner en vind het geen probleem dat dat in moet trekken. Vandaar dat dat product voor mij een beetje ‘overbodig’ is. Fijn om te horen dat jij er wel baat bij hebt! Over het masker: ik snap wat je bedoeld. Al staat er bij gezichtsmaskers ook altijd dat je het moet aanbrengen op een gereinigde huid 😉 Daarnaast is dit masker bedoeld als een soort extra sterke conditioner voor onder de douche

 2. Oke, Ik snap nu het doel van het masker!!

  Wat wel ‘grappig’ is, is dat ik mij had aangemeld voor eventuele reacties, maar (nog) geen mailbericht over jouw reactie heb ontvangen …..
  Geeft verder niet … ik ging vandaag even zelf uit nieuwsgierigheid kijken, en werd dus verrast door je snelle reactie van afgelopen zaterdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge