Gastblog || Back to school look ’16

Hallo allemaal! Dat is even lang geleden. Het is al lang vakantie geweest en als het goed is gaat iedereen weer (lekker) naar school die nog op school zit. Vandaar dat ik voor vandaag een make-up look heb gemaakt die je kunt dragen als je naar school toe gaat! Ik heb geprobeerd om de look redelijk natuurlijk te houden, zodat het makkelijk is om te dragen en je niet vol in de make-up door school hoeft te lopen.

Schuin gedrukt heb ik alle namen van de producten gezet. Daarnaast lijken de oogschaduw kleuren minder duidelijk op de foto. Dit heeft te maken met het licht waarin ik de foto’s heb gemaakt en daarnaast is het geen hele donkere look. Mijn excuses daarvoor.

Stap 1

Start met de basis van je make-up. Mijn basis bestaat voornamelijk uit een dagcrème en een concealer. Zeker in de zomer of als het warmer weer is vind ik het zo veel fijner als ik weinig make-up op mijn gezicht heb. Daarnaast kan mijn huid onwijs slecht tegen foundation, dus vandaar dat ik die niet gebruik. Een lichtere concealer voor onder de ogen, want donkere kringen houden we niet van.

b2s16look1med

Kueshi – soft feel // Essence – Camouflage stick matt ivory & matt honey

Stap 2

Mijn wenkbrauwen teken ik bij met een potloodje. Dit doe ik door eerst een strakke lijn onder mijn wenkbrauwen te maken en vervolgen maak ik met korte bewegingen een natuurlijke wenkbrauw.

HEMA – wenkbrauwpotlood 12

Stap 3

Tijd voor de ogen! Ik heb gebruik gemaakt van een pallet met voornamelijk nude kleuren. Bruinde nude kleuren staan voor mij centraal bij een natuurlijke look. Als eerste breng ik een middelbruine kleur aan in mijn crease (Capivate). Deze kleur heeft ook een lichte oranje tint. Vervolgens breng ik een oranje koper kleur (Fiery) aan op het buitenste deel van mijn bewegend ooglid. Als deze kleur erop zit ga ik met een kogel-vormige kwast aan de slag. Deze gebruik ik om een zeer donkerbruine matte kleur (Magnet) aan te brengen op het buitenste deel van de crease. Als laatste blend ik het geheel voorzichtig en breng ik een zilver crème kleur (Reveal) aan op het bewegend ooglid. Als highlighter neem ik de tweede kleur uit het Absolute Rose palette van Catrice.

b2s16look2med

MUA – Romantic Efflorescence // Catrice – Absolute Rose

Stap 4

De oogschaduw zit er op en dat betekend dat het tijd is voor eyeliner! Ik hou echt van een goede wing, dus voor mij kan deze stap niet ontbreken. Met een geleyeliner en een schuin afgesneden kwastje breng een een eyeliner aan met een niet al te dikke lijn en wing. Na de eyeliner breng ik mijn mascara gelijk aan. Eerst subtiel en daarna een tweede laagje voor iets meer volume.

b2s16look3med

Catrice – Gel Eyeliner // Essence – Princess mascara (blue)

Stap 5

En dan nu mijn favoriete onderdeel! Bronzer en highlighter. Ja, je leest het goed. Ik maak geen gebruik van een blush. Dit doe ik, omdat ik vind dat het geen must is voor een look en daarnaast vind ik deze combi heel erg mooi. Als je blush wilt gebruiken bij deze look raad ik een subtiele perzik kleur aan. Eerst breng ik mijn bronzer aan onder mijn jukbeenderen, langs mijn haarlijn en langs mijn kaak. Vervolgens neem ik mijn highlighter stick en die breng ik aan op mijn jukbeenderen. Na het ‘uitsmeren’ breng ik met een fan-brush een poeder highlighter aan. Dit doe ik omdat de shine dan meer diepte krijgt. En kijk die glow eens gaan!

b2s16look4med

W7 – Honolulu Bronzer // KIKO – 3D light and glow 02 // Catrice – Pure Shimmer Highlighter

Stap 6

Nu je gezicht ook klaar is is het tijd voor de lippen. Ik ben bij deze look gegaan voor een matte roze kleur gegaan die tegen nude aanzit. Je lippen krijgen hierdoor net wat meer kleur, maar het valt niet gelijk op dat je lippenstift draagt. En natuurlijk maakt het de look helemaal compleet.

b2s16look5med

Flormar – 209 Rose Wood

Dit was dan mijn look! Ik hoop dat jullie ‘m mooi vinden. Iedereen heel veel plezier het komende schooljaar. Ik hoop dat voor mij in juni de kurk van de fles mag en natuurlijk ook bij Daphne!

Greets, Yvonne

Q: Wat is jouw ultieme make-up look voor school?

Meer van mij? Ik blog zelf ook! -> http://xbyus.blogspot.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge