DIY || Scrabble nails

 diy scrabble nails

Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je deze scrabble nails maakt. Ik zag laatst een soort van voorbeeld op het internet en deze ben ik simpelweg na gaan maken. Wil je ook scrabble nails maken? Lees dan snel verder om te zien hoe je dit moet doen!

Ik ben heel erg excited, dus laten we snel beginnen!

Wat heb je nodig?

  • een nagelvijl
  • een base- en topcoat
  • een huidskleurige en een zwarte nagellak
  • een rode en zachtroze nagellak
  • een zwarte en witte striper
  • eventueel nagellak remover en watjes (als je nog oude nagellak op je nagels hebt)

Stap 1

DSCI0226

Je verwijdert de eventuele restjes nagellak met nagellak remover en wat watjes. Hierna was je een keertje je handen met wat zeep om zo je nagels schoon te maken.

Stap 2

DSCI0228

Je vijlt je nagels mooi in “shape” met je nagelvijl. Dit is voor het weghalen van de haakjes aan je nagels en om je nagels mooi recht te maken. Vijl wel maar één kant op, anders zorg je juist voor haakjes in je nagels en beschadig je je nagels.

Stap 3

DSCI0240

Nu is het tijd om een dun laagje base coat aan te brengen op je nagels. Een hele belangrijke stap! Deze base coat zorgt ervoor dat je nagels niet beschadigen en dat de nagellak niet in je nagels trekt. Ook laat het de kleur van de nagellak beter uitkomen en zorgt het ervoor dat het langer blijft zitten. Wat wil je nou nog meer?!

Laat de base coat even goed opdrogen voor een aantal minuten en dan kun je door naar stap 4!

Stap 4

DSCI0241

Het is tijd om aan de slag te gaan met de daadwerkelijke nagellak. Voor deze stap heb je de huidskleurige, zwarte en zachtroze nagellak nodig. Op al je vingers, op je duimen na, breng je een laagje van de huidskleurige nagellak aan. Op de duim van je rechterhand breng je de zachtroze nagellak aan en op de duim van je linkerhand breng je de zwarte nagellak aan.

Laat dit heel goed drogen en breng dan overal een tweede laagje aan.

Stap 5

DSCI0261

Nu pak je je zwarte striper erbij! Met deze striper ga je de scrabble letters zetten. Op je rechterhand ga je het woord LOVE maken. Je begint bij je pink met de letter L en werkt dan zo verder richting je wijsvinger. Op je linkerhand werkt het eigenlijk hetzelfde, alleen maak je dan het woord HATE. Je begint op je wijsvinger met de letter H en werkt dan zo verder naar je pink. Easy as that!

Laat ook dit weer eventjes goed drogen!

Stap 6

DSCI0302

DSCI0293

Terwijl je de scrabble letters laat drogen, kun je verder met je duimen. Op je rechterduim, waar je de zachtroze kleur hebt aangebracht, ga je een hartje maken met de rode nagellak. Op je linkerduim, waar je de zwarte kleur hebt aangebracht, ga je met de witte striper een doodshoofdje maken.

(Excuses, dit is bij mij niet zo goed gelukt als ik had gewild..) Zoals je waarschijnlijk al wel kunt raden, laat je dit ook weer goed drogen!

Stap 7

Nu gaan we weer verder met de scrabble nagels. De letters zijn nu goed gedroogd, ze zijn nu bijna klaar. Alleen de kleine letterwaarde cijfertjes missen nog. Deze ga je weer met diezelfde zwarte striper maken. Dit is ook niet zo moeilijk. Rechtsonder de letters maak je een cijfertje, ik heb persoonlijk hierbij niet gelet op de daadwerkelijke letterwaardes van het spel en heb gewoon cijfertjes gemaakt. Maar je kunt hier bijvoorbeeld wel op letten dat ze echt kloppen, net wat jij graag wil!

And of course, even goed laten drogen!

Stap 8

DSCI0271

DSCI0272

Als dan alles gedroogd is, breng je nog een goede laag top coat aan over al je nagels. Zo fixeer je je nail-art en zal hij extra goed blijven zitten. En klaar zijn je scrabble nails!

Ik hoop dat je het leuk vond! Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer.

Liefs, Daphne

Q: Wat vind jij van de scrabble nails?

Volg je me al op social media? Facebook – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin’

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge