Douglas Home Spa Breath of Amazonia

Douglas heeft een tijdje geleden een nieuwe lijn aan hun Home Spa collectie toegevoegd: Breath of Amazonia. Vandaag review ik de producten. Enjoy!

Zoals ik dus net al zei heeft Douglas een tijdje geleden de Home Spa Breath of Amazonia lijn gelanceerd. Een lijn vol met verzorgingsproducten variërend van douchegel tot body olie, allemaal met de hoofdingrediënten acaï-bessen en maracuja-olie. Klinkt veel belovend! De lijn bestaat uit een body cream, sea salt & sugarscrub, shower foam, shower gel, body lotion, body oil, hand cream en een bath cube. Ik ga je alle producten lekker laten zien. Ga er lekker voor zitten en dan gaan we beginnen.

De geur

Ik vind het een enorm fijne en warme geur. Echt een geur waar ik van houd! Ik ben niet zo goed in het omschrijven van geuren, maar het is een warme, sensuele geur. En ik hou ervan! Hier even een overzichtje van welke noten er precies inzitten:

Topnoten: Sinaasappel, Mandarijn, Grapefruit, Limoen, Bergamot, Muskaat Salie, Vijgen
Hartnoten: Freesia, Lelietje-van-dalen, Roos
Basisnoten: Cederhout, Muskus, Tonka, Amber

Zoals je ziet heeft het veel fruitige citrus geuren, een aantal bloemen en sterke geuren als Cederhout en Muskus. Dit alles maakt het zoals ik al zei een warme, bloemige, sensuele geur.

Verder zijn de hoofdbestandsdelen van de producten zelf Acaï-bessen en Maracuja-olie. De Acaï-bessen bevatten bevatten belangrijke antioxidanten, onverzadigde vetzuren, vitamines en mineralen. Deze unieke combinatie beschermt je huid tegen schadelijke milieu-invloeden en geeft je een stralende teint!
Maracuja-olie is uniek door zijn hoge gehalte aan essentiële vetzuren, waardoor het ideaal is voor het verzorgen van je droge huid! Daarnaast bevat het ook fruitzuren die het huidverouderingsproces tegengaan. Wat wil je nou nog meer?!

Verpakking

breath-of-amazonia

Dan gaan we ons nu even focussen op de verpakking van deze nieuwe lijn binnen de Home Spa Collectie van Douglas. Ik vind de vormgeving echt prachtig! Handige openingen op de producten, een chique uitstraling door de rustige vormgeving. I love that! Daarnaast vind ik paars een mega mooie kleur, dus dat zit sowieso wel goed! Als je het zo ziet staan vormt het ook echt een geheel, echt een mooie collectie bij elkaar. Ik ben dik tevreden! De verpakkingen liggen fijn in de hand en voelen stevig aan.

Douglas over de Breath of Amazonia lijn

Met de nieuwe Douglas Home Spa geurlijn Breath Of Amazonia waan jezelf direct het hard van de regenwoud in de Amazone. De verkwikkende creatie van houtige en fruitige noten combineren muskaatolie, vijgen en fresia met cederhout

Nourishing Body Cream

body-cream douglas-body-cream

“Deze voedende bodycrème is verrijkt met beauty ingrediënten uit het Amazone regenwoud. Het hydrateert de huid diep en verspreidt een aangename houtachtige, fruitige geur. De bodycrème wordt snel opgenomen door de huid.”

Klinkt als een super product! En dat vind ik ook, het is een soort dikke body lotion. Maar niet zo boterachtig als een body butter. Een luchtige crème substantie. Bovenstaand stukje tekst geeft aan dat de crème snel intrekt en dat klopt helemaal! En dat is zeker een pluspunt, ik hou er niet van als er zo’n vettig laagje overblijft.. Het geeft een heerlijke geur af die ook nog zeker een tijdje blijft hangen, dat geeft helemaal zo’n verzorgd gevoel vind ik. Een prima product dus!

Sea Salt & Sugar Scrub

sea-salt-en-sugar-scrubdouglas-sea-salt-en-sugarscrub

“Deze sea salt & sugar scrub is verrijkt met beauty ingrediënten uit de Amazone. Het reinigt de huid voorzichtig maar intensief met als resultaat een zijdezachte huid. Gebruik één of twee keer per week voor een frisse en zachte huid.”

Okay, laat ik eerst even iets opbiechten. Ik ben over het algemeen altijd best wel sceptisch over scrubs. Ik kan er gewoon niet zo goed mee uit de voeten. Er blijven meestal scrubdeeltjes over op mijn huid na het douchen, het was gewoon niet zo mijn ding. Deze daarentegen is echt heel fijn! Hij ruikt net als de andere producten echt mega lekker. De substantie heeft een mooie felroze kleur. Als je het aanbrengt op je huid voelt het best wel mild, niet dat er volledige stukken huid weggetrokken worden. Er blijven geen scrubdeeltjes achter en na gebruik voelt je huid oprecht zijdezacht aan. Heerlijk! Ik gebruik het nu ongeveer één keer per week, om mijn huid even een lekkere boost te geven.

Energizing Shower Foam & Invigorating Shower Gel

shower-foam-en-shower-gel douglas-shower-foam-en-shower-gel

“Een unieke douche-ervaring waarmee je je direct in het hart van het Amazoneregenwoud waant. Terwijl de maracuja-olie de huid glad en zacht maakt, geeft de stimulerende geur je nieuwe energie.”

Een hoop lovende woorden over de Shower Foam, nu vind ik shower foams in general gewoon een feestje voor in de douche. Het geeft toch een luxueuzer gevoel dan just an ordinary douche gel. Ook gebruik ik het vaak al scheergel, lekker multitasking!
Deze shower foam ruikt mega lekker en voelt enorm fijn aan. Lekker rijkelijk als je snapt wat ik bedoel.. Het geeft echt een super fijn gevoel onder de douche, echt top verzorging. Je huid voelt daarna echt gevoed en verzorgd. Top!

“Deze verkwikkende douche gel met een houtachtige en fruitig parfum bevat beauty ingrediënten uit het Amazoneregenwoud zoals acaï-bessen en maracuja voor een milde reiniging van de huid.” 

Okay okay, eigenlijk is het een beetje oneerlijk. Na al die lovende woorden van net over de shower foam komt dit een beetje lullig over. Hij is absoluut net zo fijn, maar voelt gewoon minder luxe aan. Dat is gewoon zo! Ik pak hem er vaak bij als ik ff geen zin heb in allerlei poespas en gewoon een fijne reiniging wil. Even back to basic! Daar leent deze douche gel zich prima voor. Echt een fijne basic die je echt in je douche moet hebben staan, ik gebruik hem ook wel eens om mijn beautyblender schoon te maken, dan ruikt die zo lekker hihi.

Smoothing Body Lotion

body-lotion douglas-body-lotion

“Deze gladmakende bodylotion is verrijkt met acaï-bessen en maracuja. De zachte formule verzorgt de huid intensief. De bodylotion omhult het lichaam met een heerlijke bosrijke, fruitige geur geïnspireerd door het Amazone regenwoud. De lotion wordt snel opgenomen en laat geen vet laagje achter op de huid.”

Klinkt goed! De verpakking van dit product vind ik oprecht fantastisch! Het ziet er heel erg luxe uit door de slanke flacon met pompje erop. Vooral dat pompje is heel erg praktisch. Zo gaat het allemaal net iets sneller. De letters op de zijkant van het pompje accentueren de luxe uitstraling van dit product. Zoals het bovenstaande stukje al zegt verzorgt het de huid intensief, trekt het snel in en laat het geen vettig laagje achter op de huid. Daar ben ik het echt volkomen mee eens! Echt een fijn product, momenteel staat het op mijn nachtkastje om iedere avond voor het slapen mijn droge ellebogen en voeten mee in te kunnen smeren.

Revitalizing Body Oil

body-oil douglas-body-oil

“Een rijke en zeer voedende body olie met maracuja-olie is een waar genot voor uw huid. De revitaliserende bosrijke, fruity geur neemt je mee op reis naar het hart van het ongerepte Amazone regenwoud. De olie wordt snel geabsorbeerd en laat geen restjes achter.”

Net zoals bij de scrub was ik voor gebruik best wel sceptisch over de werking van de body olie. Ik heb niet echt fijne ervaringen met olie producten. Ze laten altijd een vettig laagje achter waardoor ik me smerig voel in plaats van verzorgd. Toch wilde ik het een kans geven en ben ik het openminded gaan proberen. Het resultaat verraste me op een positieve manier. Het liet bij mij wel wat restjes achter, maar niet op grote schaal. Ik stoorde me er niet aan. Wat me ook opviel is dat het mijn huid echt heel erg intensief verzorgde. Zeker een goed product om in huis te hebben voor als je huid écht een diehard oppepper nodig heeft!

Regenerating Hand Cream

handcreme douglas-handcreme

“Een voedende en hydraterende verzorging voor de handen. Deze handcrème maakt de handen zacht en laat een beschermend laagje achter. De crème wordt snel opgenomen door de huid.”

Handcrèmes, I love them! Deze is momenteel mijn favoriete handcrème of all times. Ik vind hem fantastisch. Vaak heb ik bij andere handcrèmes een beetje een weke handen gevoel, zo zacht dat je niks meer vast kunt houden zeg maar. Dat is natuurlijk ook weer niet helemaal de bedoeling.. Dat heeft deze handcrème dus niet! Deze staat naast de bodylotion op mijn nachtkastje op dit moment, zodat ik voor ik ga slapen ook even mijn handen in kan smeren. Heerlijk!

Fizzing Bath Cube

bath-cube douglas-bath-cube

“Dit badbruistablet lost op in kleine bubbels die zachtjes uiteen barsten op de huid. Geniet vervolgens van de stimulerende geur waar u weer nieuwe energie van krijgt.”

Dit is het enige product waarvan ik niet echt een review kan geven, het spijt me! Ik zou het dolgraag proberen, maar ik heb geen bad thuis. Al zou ik dat wel graag willen! Wegens die reden kan ik er niet echt een oordeel over geven. Wel ga ik hem bewaren om een keertje in een voetenbad te gebruiken of mee te nemen op vakantie waar ik wellicht wel een bad tot mijn beschikking heb. Als ik hem ga proberen laat ik dit zeker zien op mijn snapchat (username: daphnelippmann), dus volg me daar zeker even!

Swatches

swatches

Hier een overzicht van hoe de producten er daadwerkelijk uitzien. Zo krijg je misschien meer een idee van hoe de substantie is.

Conclusie

breath-of-amazonia

Ik ben echt heel tevreden over deze lijn. Er zitten echt een aantal hele fijne musthaves tussen als de body lotion, de shower foam en de hand cream. Die kan ik je het allermeest aanraden! Verder hebben de sugar scrub en de body oil mij positief verrast. Fijne producten voor tijdens een me-time routine bijvoorbeeld! De vormgeving vind ik erg mooi en luxe, dus ik ben echt tevreden!

Prijs/ Verkrijgbaarheid

Hier even de prijzen op een rijtje, met daarbij ook de hoeveelheid product die je voor die prijs krijgt.

Nourishing Body Cream – €14,95 voor 200 ml
Revitalizing Body Oil – €12,95 voor 100 ml
Regenerating Hand Cream – €4,95 voor 75 ml
Fizzing Bath Cube – €1,50 voor 28 gr
Energizing Shower Foam – €7,95 voor 200 ml
Invigorating Shower Gel – €9,95 voor 300 ml
Sea Salt & Sugar Scrub – €12,95 voor 200 gr
Smoothing Body Lotion – €12,95 voor 300 ml

Hier en daar ietsje duurdere prijzen, maar ze zijn het zeker waard! Ik kan je deze collectie echt aanraden. De gehele collectie is te koop in een Douglas Store of online in de Douglas webshop.

 

Dit was dan mijn review. Ik vond het echt superleuk om deze producten uit te proberen! Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze review en dat je het leuk vond om het te lezen. Tot de volgende keer!

Liefs, Daphne

Q: Zou jij een product uit deze nieuwe lijn van Douglas aanschaffen?

Deze blogpost is in samenwerking met Douglas Nederland.

Volg je me al op social media? Facebook – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin’

5 comments on “Douglas Home Spa Breath of Amazonia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge