Douglas Mattism 06 Never Forget Smile

Douglas Mattism 06 Never Forget Smile

Ik als lipstick addict test heel veel lipsticks. Dat is vandaag ook het geval. Vandaag is de Douglas mattism lipstick in 06 Never Forget Smile aan de beurt. Lees meer!

De Mattism lipstick van Douglas. Een vrij nieuw product in de collectie van Douglas, ik heb hem een tijdje geleden gekregen en ik ben er heel enthousiast over. Laten we dus maar meteen starten!

Verpakking

douglas mattism

Okay, de verpakking! De Mattism lipstick zit in een verpakking die qua vorm lijkt op een lipglossje. Alleen dan niet doorzichtig. De dop (waaraan de applicator zit) heeft een fluwelen laagje. Dit vind ik een leuk item, aangezien matte ook wel eens velvet wordt genoemd. Erg leuk gedaan, handig dat de kleur al aan de onder kant van de verpakking te zien in!

applicator

Hier zie je de applicator. Zoals je ziet heeft deze een soort van afronding aan de onderkant. Persoonlijk ben ik daar niet zo over te spreken.. Wel is het fijn dat je dan met de bovenste punt heel netjes kunt werken om een lijn rondom je mond te maken zeg maar. Alleen voor het invullen heb ik liever gewoon een normale applicator, zo eentje die je ook hebt bij lipgloss. Bijna hetzelfde, alleen zonder die afronding.
Daar zit wat mij betreft dus nog een verbeterpuntje..

Ingrediënten

POLYBUTENE, OCTYLDODECANOL, SILICA, VP/HEXADECENE COPOLYMER, PHENYLPROPYLDIMETHYLSILOXYSILICATE, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, GOSSYPIUM HERBACEUM SEED OIL, PARFUM, SORBITAN ISOSTEARATE, LECITHIN, PORTULACA PILOSA EXTRACT, ASCORBYL PALMITATE, TOCOPHEROL, SUCROSE COCOATE, CITRIC ACID, ALCOHOL, PALMITOYL TRIPEPTIDE-38, CI 77891, CI 77492, CI 45410, CI 15985, CI 15850, CI 77491, CI 77499

Bron

Douglas over de Mattism lipstick

Douglas Make Up presenteert de vloeibare Mattism lippenstift met een unieke structuur en een langdurig effect. Mattism lipstick zorgt voor verleidelijke lippen met een intense kleur en een matte, fluweelzachte finish. De sensuele, niet-plakkerige textuur is gemakkelijk aan te brengen met behulp van de zachte applicator.

Bron

Hij blijft zeker lang zitten. Alleen door deze heftige paars/bordeaux rode kleur moet je hem wel wat vaker bijwerken dan een lichtroze bijvoorbeeld. Je ziet de vervaging sneller zeg maar. Er zit zeker veel pigment in de lipstick, intense kleuren gegarandeerd! En er is zeker een matte, fluweelzachte finish aanwezig. Het plakt niet en voelt fijn aan op je lippen. Lekker zacht! Over die applicator en het gemak ervan, daar ben ik het niet volledig mee eens..

06 Never Forget Smile

douglas 06 never forget smile

Dan nog even over de kleur. Het is een prachtige, donker paars met een vleugje bordeaux rood er doorheen. Een prachtige kleur die veel mensen mooi zal staan. Wel is het best een gewaagde kleur, niet een kleur die je misschien iedere dag op doet. Toch vind ik hem wel heel mooi en vind ik het leuk om hem juist overdag te dragen voor een gaaf effect aan mijn look!

Swatches

swatch arm

Hier de eerste swatch. Op mijn arm. Echt wauw, wat een gave kleur!

swatch lips

En de swatch op mijn lippen. Ik hou echt van de edgy uitstraling die het me geeft!

swatch full face

Het full face shot. Het is echt een hele bijzondere lipkleur! In het ene licht is het echt donkerpaars en in ander licht is het weer meer bordeaux rood. Echt prachtig!

Conclusie

Okay, even alles op een rijtje zetten. De verpakking vind ik heel leuk gedaan met die fluwelen dop. De applicator werkt op zich, maar echt heel erg fijn vind ik ‘m niet..
De kleur zelf is een beetje een mix tussen intens donkerpaars en bordeaux rood. Echt prachtig, misschien ene kleur die je zelf niet zo snel aan zult schaffen. Maar ik ben heel blij dat ik uit mijn comfort zone ben gestapt en deze heb geprobeerd!
De Mattism lipstick voelt alles behalve droog aan op je lippen, hij voelt heel fijn en zacht. Wel geeft de lipstick af, dat is ook wel jammer. Als je niet uitkijkt zit je hand onder de paarse lipstick. Even iets om aan de denken!

I like it a lot!

Prijs/ verkrijgbaarheid

De Mattism lipstick van Douglas is verkrijgbaar in deze (06 Never Forget Smile) en nog 5 andere tinten. Hij kost €9,95 voor 5,5 ml en is verkrijgbaar bij de Douglas Store of in de Douglas webshop.

 

Dat was de review. Zoals je misschien wel hebt gemerkt ben ik enorm enthousiast! Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Liefs, Daphne

 

*Deze post bevat artikelen opgestuurd door een merk/bedrijf, ondanks dat geef ik mijn eerlijke mening*

Q: Lijkt deze Mattism lipstick je iets?

Volg je me al op social media? Facebook – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin’

7 comments on “Douglas Mattism 06 Never Forget Smile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge