Gastblog || Jongens en make-up

jongens en makeup banner

Wat vinden jongens nu eigenlijk van make-up? Het is een struggle al zeg ik het zelf. Het is niet dat ik mij opmaak voor een jongen, maar als je een leuke jongen in het vizier hebt wil je er natuurlijk wel goed uit zien. En hoe kan dat dan beter dan het aanpassen aan de jongen voor dat moment. Natuurlijk ben je helemaal jezelf en moet je niet iets speciaals gaan doen qua uiterlijk of innerlijk als je een nieuw iemand tegen het lijf loopt. Ondanks dat was ik erg benieuwd en heb ik het met verschillende boys gehad over wat zij nu van het fenomeen make-up vinden en wat ze mooi en minder mooi vinden. Dus hoe is het gesteld met jongens en make-up?

Ik zeg nomaals, dit is niet hoe je je moet opmaken. Wees lekker jezelf, dat is waar de jongen uiteindelijk op zal vallen.

Het eerste wat er gelijk genoemd werd door meerendeel van de gevraagde jongens is weinig. Maar na een aantal vragen werd dit antwoord toch een beetje aangepast. Daar kom ik straks weer even op terug. Een echte don’t is in ieder geval wanneer het heel erg duidelijk zichtbaar is voor anderen dat je echt veel make-up draagt.

Wenkbrauwen is ook een dingetje. Ik zie de laatste tijd zeer gestyleerde wenkies langskomen en dat is nu niet bepaald mijn ding, daarom was ik benieuwd naar wat jongens er van vinden. Conlcusie: wenkbrauwen bijtekenen kan, zolang het maar realistisch en in de juiste kleur is. Dat vinden zij het mooiste. Maar er zijn ook een aantal boys die het toch een beetje overdreven vinden allemaal.

HEMA micellair water 5

Lippen kunnen goed dienen als een eyecatcher. Vandaar dat ik jongens vroeg welke kleur zij mooi vinden. De meeste kwamen op neutraal, maar als je dan toch iets op doet, ga dan maar voor rood of roze.

Wat mij echter wel is opgevallen is dat toen ik de vraag stelde of men vond dat ik veel make-up op heb volgens hun kwam er eigenlijk uit dat ze het niet erg vinden opvallen of dat ze niet vinden dat ik veel make-up draag. Terwijl ik best veel verschillende producten gebruik. Dus het gebruiken van gevarieerde producten is ook geen probleem. Hun conclusie daaruit was dat ik het gewoon goed kan. Maar ik ben geen make-up artist, dus die conclusie is al snel aanwezig.

P1020588

En dan nu iets wat ik eigenlijk het belangrijkste vind van dit allemaal: letten jongens op je make-up als je ze voor het eerste ziet? Nee, eigenlijk niet. Als je duidelijk veel make-up draagt vraagt hij zich wel af of je er zonder make-up ook nog leuk uit ziet, maar dat is het eigenlijk wel. Ze letten veel meer op je straling en je houding.

Conclusie:

Jongens vinden té veel echt een no go, maar als je het goed kunt en het ziet er natuurlijk uit is het allemaal geen probleem. Hetgeen dat ze bij iedereen mooi vinden staan is mascara en wellicht ook een beetje eyeliner, maar niet te overdreven. Wees gewoon jezelf.

Wat het allerbelangrijkste is, is dat je volledig bent wie je bent en wilt zijn. Dat is hetgeen waar een jongen verliefd op wordt en niet alleen maar je gemake-upte gezicht. Ik hoop dat jullie het leuk en informatief vonden om te lezen. Maar vooralsnog, doe wat je zelf wilt. Dit geld natuurlijk niet voor alle jongens. Ik heb met een aantal jongens uit mijn omgeving hierover gepraat en dit is mijn conclusie.

Bedankt voor het lezen en een fijne dag!

Greets, Yvonne

Meer van mij? Ik blog zelf ook! -> http://xbyus.blogspot.nl/

Q: Draag jij veel make-up op de eerste date?

4 comments on “Gastblog || Jongens en make-up

  1. De jongens denken er ook wel verschillend over hoor. Zo lang je niet overdrijft met oranje foundation en dat soort zaken zal je bij de meesten wel goed zitten 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge