Gastblog | Look: Green Smoke

banner green smoke gastblog oog look

banner green smoke gastblog oog look

Voor vandaag heb ik een oog-look voor jullie met een kleur twist er in. De look die ik heb gemaakt bevat een groen accent. Verder is de look een tikje smokey, maar vooralsnog kan je de look prima naar school dragen als je dat wilt. Aangezien ik groene ogen heb heb ik ervoor gekozen om een groene kleur te gebruiken. Bij blauwe ogen zal het mooi zijn als je een wat meer blauwe kleur gebruikt. Ik heb voor bijna alles budget make-up gebruikt, want alleen de mascara is een high-end product. Natuurlijk zal ik alle producten die ik heb gebruikt vermelden.

De oog-look

basis oog met washi tape
Het fijnste is als je washi tape gebruikt. Dit plakt minder erg dan normaal tape of plakband.

Breng eerst een basis aan op de oogleden. Plak daarna een stukje tape aan de zijkant van je oog (net als op de afbeelding) met het einde gericht naar de wenkbrauw.

basis kleur crease linker oog
Links met oogschaduw, rechts zonder

Neem een kwast met een bolle vorm (kogel) en gebruik een licht bruine kleur die je aanbrengt in en boven de crease. Open af en toe je ogen om te zien hoe het resultaat er op die manier uitziet.

Etos Intense Eye Shadow 5090-005

ogen bruin crease steeds donkerder

Gebruik nu een bruine kleur die een koelere en beetje donkerdere finish heeft, maar lijkt op de voorgaande kleur. Deze breng je aan in de crease en aan de buiten zijdes van het bewegend ooglid. In het midden van het ooglid laat je nog een plekje over. Vervolgens neem je een donkere bruine kleur met een tintje paars er in. Deze breng je aan in de outer V van de crease.

Etos Intense Eye Shadow 5090-007 & Etos Eye Shadow 4143-012

Linker oog met rosé-goud én groen, rechts zonder groen

Maak een platte oogschaduw-kwast nu een beetje vochtig (met micellair water of met fixing spray) en gebruik een rosé-gouden kleur om de lege plek op te vullen. Vervolgens pak je een andere platte oogschaduw-kwast en neem je een groene kleur met een shimmer op je kwast. De kwast maak je wederom vochtig en dip je voorzichtig nog een keertje in die oogschaduw. Breng de groene kleur met een kleine overloop aan op het midden van het bewegend ooglid (intens bij wimper rand met out-fade naar boven).

Essence all about bronze 3e bovenste rij & Etos Intense Eye Shadow 5090-003

Finishing touch

eind oog look

Nu is het tijd om de tape los te halen. Veeg je ‘bullet’-kwastje af aan de plakzijde van de tape voor een snelle ‘schoonmaak’. Gebruik het kwastje vervolgens om de kleuren mooi te vervagen en om de strakke tape-lijn wat zachter te maken. Gebruik hetzelfde kwastje vervolgens om de eerste twee bruine kleuren aan te brengen langs de waterlijn tot ongeveer het midden. Neem vervolgens weer de groene kleur met de vochtige platte kwast en breng in het midden onder de waterlijn een beetje kleur aan.

Als highlighter gebruik ik een mix van een witte en een roze highlighter. Deze breng je aan op het wenkbrauw-bot en in de binnenste ooghoek. Maak de look af met een prachtige wimperverlengende mascara.

Essence all about bronze highlighters & Chanel dimensions de Chanel mascara

Rest van de look

uiteindelijke green smoke look

  • Wenkbrauwen: Essence Eyebrow Designes 02 Dark Brown
  • Lippen: Essence Longlasting lipstick 06 Barely There!
  • Bronzer: Essence Lights of Oriënt 02 Oriëntal Beauty
  • Blush: Etos Blush Powder 4080-201
  • Highlighter: Dezelfde die ik ook bij de oog-look heb gebruikt.

En dat was dan mijn volledige look! Ik hoop dat jullie de look geslaagd vinden.

Q: Zou jij deze look naar school of werk dragen?

Greets, Yvonne

Meer van mij? Ik blog zelf ook! -> http://yvonnebruin.com/ 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge