Kneipp Collective Review – Douche & Body

Kneipp Collective Review

Kneipp Collective Review

Kneipp is een merk dat iedereen wel kent. Heel veel ervaring had ik er niet mee. Op wat douche foams na. Een tijd geleden kreeg ik een aantal producten opgestuurd voor een review. Ik heb alle producten uitgebreid getest. Vandaag deel ik mijn mening over de producten in deze review. Enjoy!

Kneipp Voetbutter met calendula en sinaasappel

Kneipp Voet Butter

Dit is de voetbutter van Kneipp die ik opgestuurd heb gekregen. Ik heb al tijden last van vrij droge voeten, en dit product claimt dat als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

“Verwen je droge en overbelaste voeten met de rijke Kneipp Voetbutter en ze worden zacht en soepel. De combinatie van waardevolle verzorgende werkstoffen bevat 10% ureum voor een hydraterend effect.”

Dat dus. Deze voetbutter is iets voor jou als je last hebt voor droge en overbelaste voeten. Bij mij zeker het geval. Van deze voetbutter worden ze zeker zacht en soepel. Ik smeer mijn voeten niet iedere dag in, maar wel meerdere malen per week. Wanneer ik merk dat mijn voeten net wat extra liefde kunnen gebruiken. Zeker een aanrader!

Kneipp Beautiful Shape Body Lotion

Ook deze body lotion met de naam Beautiful Shape heb ik gekregen van Kneipp. Ik vind de naam wel grappig, zo van als je maar lang genoeg smeert krijg je ene mooi figuur. Als dat eens zou werken! Helaas, maar waar deze body lotion wel goed voor is is het verbeteren van de huidelasticiteit. Het is een snel intrekkende, voedende en verstevigende body lotion. Klinkt goed!

“De verstevigende Kneipp® Body lotion Beautiful Shape bevat de huidverzachtende, intens voedende druivenpitolie en het werkzame bestanddeel van sandelvrucht voor een verbeterde huidelasticiteit. Deze verstevigende body lotion, die rijk is aan vitamine E en essentiële vetzuren hydrateert en helpt de huid gladder te maken.”

Je zult het straks bij de ingrediënten zien, deze body lotion zit bomvol verzorgende ingrediënten. Absoluut een pluspunt! Ik vind het altijd een beetje lastig te testen als merken dit soort dingen beloven. Wel merk ik dat mijn huid gehydrateerd wordt en dat de body lotion snel intrekt. Na vaker gebruiken merk ik ook dat de huid wel wat soepeler aanvoelt. Wat dat betreft doet het wel wat het beloofd. Nu die beautiful shape nog, hihi!

Kneipp Arnica Douchegel

Dit vond ik ook wel een interessant product. Een douchegel waarvan ze claimen dat het zorgt voor soepele spieren. Interesting! Als ik een goede week heb sport ik minimaal 1 keer in de week. Wat dat betreft zouden mijn spieren deze douchegel wel kunnen gebruiken.

“Kneipp zeepvrije Douche Arnica met waardevol arnica-extract vitaliseert en regenereert niet alleen na het sporten, de douche is ook bijzonder geschikt na andere fysieke inspanningen. De kruidige frisse geur van essentiële oliën reactiveert de zintuigen.”

Klinkt goed! Wat voor mij al een heel groot pluspunt is, is dat er geen zeep in deze douchegel zit. Daar word mijn huid blij van. Daarnaast heeft deze douchegel zeker een kruidige frisse geur, iets wat je niet snel tegenkomt in een douchegel. Vooral die geur werkt erg ontspannend na een fysieke inspanning. Even alles tot rust laten komen. Het is niet dat ik er minder spierpijn van overhoud. Wel vind ik het gewoon prettig vanwege de beleving.

Ingrediënten

Hier de hoofdbestandsdelen van de voet butter. Aqua (water), butyrospermum parkii butter (shea boter), urea (houdt vocht vast), glycerin (zorgt dat het product niet snel uitdroogd), cetearyl alcohol (bindend middel), prunus amygdalus dulcis oil (amandelolie), palmatic/ stearic triglyceride (kokosolie), myristyl myristate (bindend middel).

Hier zie je de hoofdbestandsdelen van de body lotion. Aqua (water), vitis vinifera seed oil (druivenolie), helianthus annuus seed oil (zonnebloemolie), ricinus communis seed oil (sandelvrucht olie), pentylene glycol (bindend en voedend middel), cetearyl alcohol (bindend middel), butyrospermum parkii butter (shea boter), glycerin (zorgt ervoor dat het product niet snel uit zal drogen).

En als laatste de hoofdbestandsdelen van de douchegel. Aqua (water), sodium laureth sulfate (laat het product schuimen), cocamidopropyl betaine (laat het product schuimen), coco-glucoside (reinigend middel), polysorbate 20 (bindend middel), PEG-18 glyceryl oleate/ cocoate (bindend middel), glyceryl oleate (bindend middel), arnica montana flower extract (verbeterd de conditie van de droge huid).

Swatches

Dit is hoe de substantie van de voetbutter eruit ziet. Een dikke, boterachtige substantie. Heerlijk voor de voeten!

Hier is te zien hoe de body lotion eruit ziet. Een niet al te dikke body lotion. Ruikt heerlijk en laat geen vettig laagje achter.

En dit is last but not least de douchegel. Geen hele lobbige substantie, maar ook niet mega waterig. Precies de goede verhouding wat mij betreft. Leuk detail dat het een kleurtje heeft!

Conclusie

Okay, even alles op een rijtje zetten. Laten we beginnen met de voetbutter. Hij ruikt naar calendula en sinaasappel. Niet de geur combinatie waar ik zelf direct voor zou kiezen. Ik vind het gelukkig niet vies. Het heeft een lekkere dikke substantie, instant verzorging als je het mij vraagt. Zeker een fijn product dat ik aanraad voor voeten die wat extra liefde nodig hebben.

De body lotion is ook zeker een topper. Helaas krijg je er geen prachtig figuur van. Wel een gevoede, soepele huid. Er zit een lekker fris geurtje aan. Trekt snel in en laat geen vettig laagje aan. Zeker in de zomer een favoriet! Er schijnt ook een body scrub van te zijn. Daar ben ik nu ook wel benieuwd naar.

Dan de Arnica douchegel. Van dit product ben ik niet laaiend enthousiast. Ik vind het lastig te beoordelen of het echt iets voor mijn spieren doet. De geur van de douchegel is er eentje waar je echt van moet houden. Ik houd er persoonlijk niet zo van, maar het is te doen. Wel fijn voor na het sporten, maar niet 100 keer beter dan een gewone douchegel.

Prijs/ Verkrijgbaarheid

De Arnica Douchegel kost €5,49 voor 200 ml. De Beautiful Shape Body Lotion kost €9,99 voor 200 ml. De voetbutter met calendula en sinaasappel kost €8,99 voor 100 ml. Alle producten zijn te koop bij de drogist.

 

Dit was de review. Ik heb er veel plezier in gehad om deze producten te kunnen testen. Ik hoop dat je iets hebt gehad aan de review. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Q: Wat is jouw favoriete product van Kneipp?

*Dit artikel is in samenwerking met Kneipp*

Volg je me al op social media? Facebook – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin’

One comment on “Kneipp Collective Review – Douche & Body

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge