Nintendo 2DS + Yo-kai Watch 2 & Super Mario Maker

Misschien wist je het al, maar ik ben groots Nintendo fan. Ik heb zelf al een DS Lite, die zo vaak gebruikt is dat ‘ie haast uit elkaar aan het vallen is. Vandaag review ik naast een nieuwer model, de 2DS, ook twee spellen. Namelijk Yo-Kai Watch 2 en Super Mario Maker. Enjoy!

Nintendo, ik ben al zeker 10 jaar groots fan. Mijn verslaving is begonnen bij de Game Cube. Die gebruik ik overigens nog steeds samen met mijn jongere broertje. Vervolgens spaarde ik voor een DS Lite, die ik op mijn 9e of 10e verjaardag heb gekocht. (8/9 jaar geleden). Deze heb ik zoveel gebruikt dat deze bijna van ellende uit elkaar valt. Omdat deze het tot kort geleden nog prima deed, heb ik nooit echt verder gekeken. Ik wist wel dat er nieuwere consoles uitgekomen waren, maar dat vond ik teveel geld terwijl ik een werkende had. Nu is het tijd voor iets nieuws. Daarom review ik de Nintendo 2DS, met daarbij 2 spellen. Yo-Kai Watch 2, die net is uitgekomen. En Super Mario Maker, waarin je zelf levels kunt samenstellen.

Nintendo over Nintendo 2DS

Hier de Nintendo 2DS. Ik heb een zwart/blauwe. Hij is er ook nog in andere kleurcombinaties!

“De Nintendo 2DS is het perfecte systeem voor beginnende spelers, waarop je al je favoriete Nintendo 3DS-games in 2D kunt spelen! Nintendo 2DS biedt toegang tot geweldige games, applicaties en functies waarmee je verbinding kunt maken met vrienden de wereldwijde Nintendo-community.”

“De Nintendo 2DS is met terugwerkende kracht geschikt voor alle Nintendo DS-spellen, dus kun je een enorme hoeveelheid oudere spellen opnieuw spelen of ontdekken!”

“Behalve de klassieke touchscreenbesturing en het nieuwe 2D-scherm, plaatsen ook de gyrosensor en bewegingssensor je midden in de actie.”

Nintendo 2DS / Mijn ervaring

Okay, dat zijn een aantal feiten op een rij. Het grootste verschil tussen de DS Lite en de 2DS, is dat de 2DS geen inklapbaar scherm heeft en een extra knop. Een soort joy-stick achtige knop. Hiermee kun je nog makkelijk besturen in je spel. Werkt echt heel fijn! In het begin is het even wennen, gelukkig went het snel. Door deze knop is het spelen ook voor kinderen heel erg makkelijk. Verder is het formaat van de console een perfecte grootte. Het ligt lekker in de hand, zeker belangrijk voor het spelen van games.

Waar ik later achterkwam is dat je op de 2DS niet alleen 3DS spellen kunt spelen, maar ook spellen van je DS Lite. How awesome! Na het ontdekken van deze feature was ik helemaal verkocht. Ik heb het geprobeerd en het werkt prima. Ook hierbij kun je gebruik maken van die speciale knop. Maakt sommige spellen echt een stuk makkelijker. Bij het testen van Mario-Kart kreeg ik een beetje een flashback naar de Game Cube. Waarbij je ook stuurt met zo’n soort knop. Heel erg fijn!

Ik ben er heel erg blij mee. Daarnaast heeft het systeem ook een upgrade gekregen. Een moderner scherm, met nog meer opties en andere programma’s op de Nintendo zelf. How fun!

Yo-Kai Watch 2: Gigageesten

De gameplay waar de fans van smulden in de originele YO-KAI WATCH®-game is terug in het vervolg, waarin spelers met Nate of Katie op onderzoek gaan in Lenthuizen en omgeving om de oorzaak achter enkele merkwaardige gebeurtenissen te ontdekken. Dit keer wordt het spannender dan ooit, want een stel sinistere Yo-kai willen de Yo-kai Watch stelen en de stad en zijn bewoners in het onheil storten. Als Nate of Katie moet de speler dit snode plan dwarsbomen. Spelers moeten dit keer zelfs 60 jaar terug in de tijd reizen om een oude versie van Lenthuizen te verkennen en de originele Yo-Kai Watch te ontdekken.

Dit keer is de wereld van Yo-kai verdeeld. Spelers zullen zich aansluiten bij één van de twee legers, Skeletspoken of Gigageesten, afhankelijk van de versie van YO-KAI WATCH® 2 die ze kozen. Spelers kunnen online deelnemen aan de rivaliteit tussen Skeletspoken en Gigageesten door gevechten te winnen voor punten en zo hun kant laten zegevieren. Elk van de twee versies bevat vijf exclusieve en unieke Yo-kai die spelers lokaal en online kunnen ruilen.”

Yo-Kai Watch 2: Gigageesten / Mijn ervaring

Ik heb dus de versie Gigageesten. Ik kende het spel nog niet. Mijn broertje had wel eens van Yo-Kai gehoord. Uiteindelijk lijkt het een beetje op Pokémon. Maar in plaats van dat je Pokémons vangt, bevriend je nu yo-kais. Ook heeft Yo-Kai Watch voor mijn gevoel een sterkere verhaallijn met meer directe opdrachten dan bij Pokémon. Dat vind ik persoonlijk wel heel erg leuk. Iets prettiger speelt het ook. Gewone speelbeelden worden afgewisseld door korte filmpjes passend bij de verhaallijn. In de game los je verschillende mysteries op en leer je ondertussen steeds meer over je yo-kai watch.

Ik vind het een super leuk spel. Ik zit helemaal in de verhaallijn en voel een lichtelijke verslaving. Hoe het afloopt, dat is wat ik wil weten. En ondanks dat ik 18 jaar ben, vind ik het best spannend hihi. Dat terwijl het voor ongeveer 7-jarigen is. In het begin merkte je dit wel een beetje, maar zodra je goed in het spel zit merk je dat niet meer. En dat was bij mij al vrij snel hihi. Hoe je van spellen waarin je dingen op moet lossen, waar een goede verhaallijn in zit en dat iets weg heeft van Pokémon? Dan is dit je game!

Super Mario Maker

“Maak waar en wanneer je wilt de Mario-levels van je dromen en stop ze vol met verrassende elementen. Ontdek 100 levels die door Nintendo zijn ontworpen in Super Mario-missie of maak verbinding met het internet om aanbevolen levels en Missie met 100 Mario’s in de level wereld te spelen. Daarnaast kun je nog meer level elementen vrijspelen die je kunt gebruiken in de levels die je zelf maakt.”

“Het ontwerpen van je eigen Mario-level is zo eenvoudig als krabbelen op een kladblok. Combineer vertrouwde elementen op verrassende manieren om unieke Super Mario-levels te bouwen! Je kunt zelfs samen met je vrienden levels bouwen!”

Super Mario Maker / Mijn ervaring

Okay, dit spel bestaat dus uit twee delen. Spelen en creëren. Er zijn 100 levels gemaakt door Nintendo die je kunt spelen of je kunt zelf je level samenstellen. Dat laatste is echt een hele toffe functie. Ik ben er nog een beetje mee aan het oefenen en spelen. Gelukkig krijg je tijdens het bouwen ‘lessen’ om je te helpen een goed level te bouwen. Dat vond ik wel heel erg fijn.

Daarnaast is er dus ook de bekende Super Mario opzet, 100 levels waarmee je uiteindelijk Princes Peach moet redden. I like it a lot! Tot nu toe heb ik vooral deze levels gespeeld, zelf maken is toch nog best lastig. Het maken zelf is niet moeilijk, ik moet alleen nog echt een goed level maken dat ook moeilijk is om te spelen. Het zelf maken is echt een hele leuke feature. Mocht je toch meer behoefte hebben aan een level dat al klaar staat, dan staan er 100 stuks voor je klaar in dit spel. Ik denk dat heel veel mensen dit spel zullen waarderen!

Conclusie

Kortom, ik ben echt heel erg blij. Direct toen ik begon met spelen, kwam mijn game liefde weer naar boven. Zowel bij het spelen van Super Mario Maker als bij Yo-Kai Watch 2: Gigageesten. Ik ben fan van beide spellen. Toch gaat mijn voorkeur meer uit naar het yo-kai spel. Ik heb nu eenmaal een zwak voor van die spellen met een verhaallijn erin. Dus die twee spellen zijn echt aanraders!

Daarnaast ben ik echt onwijs blij met de 2DS. Het heeft een aantal leuke, vernieuwende features. Waaronder dus de joy-stick achtige knop en het mooie uiterlijk. De console ligt lekker in de hand en de hoek van het scherm is perfect. In het begin was het even wennen doordat ik de DS Lite gewend ben. Maar ik ben nu helemaal om. Helemaal toen ik erachter kwam dat je de spellen van de DS Lite hier ook gewoon op kunt spelen. How awesome!

Prijs/Verkrijgbaarheid

De Nintendo 2DS is verkrijgbaar in een combi met Super Mario Bros (dus niet het spel uit de review) voor €99,00 bij Bart Smit.

Yo-Kai Watch 2: Gigageesten kost €39,99 en is te koop bij o.a. MediaMarkt.

Super Mario Maker is verkrijgbaar voor €37,99 en is te koop bij o.a. Wehkamp.

 

Dit was mijn review. Zoals je hebt kunnen merken ben ik er heel blij mee. Ik hoop dat ik je heb kunnen helpen met deze review. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Q: Heb jij ook een Nintendo Console in huis?

* Dit artikel is in samenwerking met Nintendo*

Volg je me al op social media? Facebook – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin’

40 comments on “Nintendo 2DS + Yo-kai Watch 2 & Super Mario Maker

 1. Ohjeetje dit is wel heeeel lang geleden hoor! Sinds ik mijn DS een paar jaar geleden verkocht heb heb ik het nooit meer gespeeld, maar als ik dit zo lees kriebelt het wel hoor!

 2. Oh wat leuk! Doet mij aan die goede oude tijd denken met mijn Nintendo DSLite! Heel de dag Super Mario spelen en natuurlijk Laura’s Passie! Mijn DSLite is ook klaar voor de sloop, hij valt nog niet niet uit elkaar 😉 Leuke blog, Daphn!

 3. Omg gamen haha, ik ken de gamecube ook nog wel, super vaak met dat ding gespeeld. Ben al vaak jaloers op mn zus die de 3DS heeft, maar wat je zegt: waarom een nieuwe console kopen als de oude nog werken. Wel leuk wat je met de 2DS kan.
  Leuk artikel ❤

 4. Als je het over Nintendo heb, dan gaan we terug naar jaren geleden! Erg verslavend om er continue spelletjes op te spelen. Zelf heb ik ook de Nintendo ds nog gehad de oudere versie. Heerlijk voor op vakantie.

 5. Ik heb al een tijdje mijn Nintendo niet meer aangeraakt maar dit geeft me weer zin om ermee te gaan gamen 🙂 Leuke review!

 6. Whoa wat vet dat Nintendo dit uit heeft gebracht zeg! Voor een mooi prijsje ook nog eens. Ik heb zelf een Nintendo DS, daar speel ik nog regelmatig op. Ik hou zelf vooral van puzzelspellen zoals Professor Layton, dat vind ik echt fantastisch!

  Heel veel gameplezier met je nieuwe Nintendo! 😀 Ik zou het super tof vinden als je nog meer spellen gaat reviewen. 🙂 q

 7. Deze nintendo ziet er inderdaad al heel anders uit dan de gene die ik in mijn kast heb liggen😂 Daar moet ik nog wel even aan wennen maar een goede review😘

 8. Oow wat leuk zeg! Ik ben helemaal gek van Nintendo! Zelf heb ik een 3ds helaas niet de XL versie… Ik heb bijna alle mario spellen wel gespeelt. I love it 😀 Op het moment speel ik vaak animal crossing, ken je dat? Ook erg leuk als zeg ik het zelf!

 9. Dit is toch niet nieuw of vergis ik me? Ik dacht dat men jongste al een jaar zo eentje had liggen…
  In ieder geval, leuk artikel zal het hem vanavond eens laten lezen.

 10. Duidelijke review! Ik wist helemaal niet dat deze Nintendo DS bestond. Ik heb er zelf nooit eentje gehad, maar mijn zusje wel. We hadden ook een Wii thuis, maar die hebben we weggedaan, omdat hij het helaas niet meer deed. Beide spelletjes lijken me erg leuk. Als ik het zo lees zou ik ook een voorkeur hebben voor het Yo-Kai spelletje.

  Michelle onlangs geplaatst…BOEKRECENSIE: Girl Online-serie van Zoe SuggMy Profile

 11. Ooh dat mario spel lijkt me echt gaaf! Moet ook eerlijk zeggen dat sinds we de ps4 hebben ik alleen de mario spellen heel erg mis. Misschien toch is gaan kijken voor een ds haha.

 12. Ik hou van Nintendo! Helaas is mijn DS Lite overleden ineens 🙁 Maar voor kerst hebben we de nieuwe Nintendo Classic Mini gekregen dus die wordt nu veel gebruikt!

 13. Ooh wat een nostalgie! Ik was er vroeger als kind zo’n fan van, niet normaal! Ik heb hem nog steeds liggen en als ik er aan denk dan haal ik het wel nog ‘ns boven 🙂

 14. Ik ben jarenlang ook groot Nintendo fan geweest, stiekem nog steeds wel maar helaas heb ik nu zo weinig tijd. Maar na het lezen van je review heb ik zoveel zin om weer lekker te gaan gamen haha, oeps!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge