Review: Primark facial cleanse and massage brush

Het is een mond vol woorden, maar ik heb voor vandaag de Primark facial cleanse and massage brush getest. In het artikel van vandaag deel ik mijn bevindingen en of ik het product aanraad.

Ik kon kiezen tussen twee soorten borsteltjes. Degene die ik nu heb gekozen en eentje met zachter ogende haren. Maar aangezien ik het echt wilde proberen voor diepe reiniging wilde ik deze proberen.

Vormgeving

Het product voelt stevig aan en er zit zelfs een kapje over de haren heen om ze te beschermen. Dit maakt het mogelijk om hem mee op reis te nemen. De haren voelen stevig aan, maar wanneer ze nat worden gemaakt lijken ze zachter. Aan de andere kant zit een roze rubberen vlak. Dit is het massage gedeelte. Er zitten kleine bobbeltjes op.

De borstel ligt fijn in de hand, maar soms lijkt het (tijdens het gebruik) dat het handvat net te smal is om ‘langdurig’ goed vast te houden.

Gebruiksaanwijzing

Op het zakje waar je de borstel in koopt staan in het klein twee kopjes geprint:

For cleansing:

Remove any makeup. Wet your skin and the brush with warm water. apply cleanser to your skin or the brush. Gently move the brush over your skin using a small circular motion and applying slight pressure, beginning on your forhead, then moving to your nose/chin area, then your cheeks.

For massaging:

Regular facial massages help to relax muscles and temporarily improve local blood circulation creating a more youthful glow. You can use the massage side of the brush dry, or with a cleanser, cream or oil. Start by placing a warm cloth over your skin for a minute or two. If using a cleanser, cream or oil, apply it to regions of your face an then use the massage side of brush to massage it in. Focus on areas that van look fatigued, like the jaw line, the sides of your nose and around your mouth and your forehead, where deeper lines start to accumulate.

Clean your Facial Cleanse and MAssage Brush with a damp cloth soaked with mild soap.

In gebruik

Ik heb niet heel goed gekeken naar de gebruiksaanwijzing. Alleen het onderdeel ‘for cleansing’ heb ik toegepast. Dit heb ik zo gedaan, omdat ik tijdens deze stap merkte dat ik de massage kant niet fijn op mijn gezicht vond aansluiten. Eigenlijk alleen op mijn kaak gaf en een rustgevend gevoel.

De cleansing kant vind ik persoonlijk fijn om een keer in de week mijn huid extra goed mee te reinigen. Dit komt door de stevige haren. Na gebruik zie ik ontzettend veel viezigheid tussen de haren zitten en dat geeft mij een voldaan gevoel. Ik denk wel dat de haren wat hard zijn als je een gevoelige huid hebt.

Het schoonmaken is nog wel een dingetje, want soms krijg ik niet alles tussen de haren vandaan…

Conclusie

De borstel is fijn in gebruik, maar de massage kant is niet echt mijn ding. We moeten hier natuurlijk ook een beetje kijken naar de prijs, want deze borstel kost maar €1,50. Het lijkt mij niet verstandig om meer dan een keer in de week deze borstel te gebruiken aangezien het een grove manier van schoonmaken is. Zeker als je een gevoelige huid hebt kan ik het product niet aanraden.

Q: Gebruiken jullie cleansing borstels?

Meer van mij? Ik blog zelf ook! -> http://yvonnebruin.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge