Wij hebben de nieuwste chocoladerepen van Australian mogen ontvangen. 6 repen met ieder een andere, unieke smaak. In deze review meer over de Australian Chocolate Snapper. Enjoy!
Deze chocolade is biologisch, een steun voor SOS kinderdorpen en heeft gecertificeerde cacao plantages. Dat klinkt natuurlijk super goed allemaal, maar zegt niet zoveel over de smaak. Daarom zetten wij vandaag alles op een rijtje. Fun fact: Yvonne heeft al ervaring met de chocolade, aangezien zij in een van de winkels heeft gewerkt. Extra leuk om dan wat chocolade te mogen ontvangen. Laten we beginnen met proeven!
Forest Fruit
Grappig hoe smaken verschillen. Voor Yvonne was dit namelijk haar minst favoriete smaak en voor Daphne was het de lekkerste uit de hele snapper collectie. De reep is sterk van geur, Yvonne vond hem een tikkie chemisch. Daphne vond het een topper, zij houdt heel erg van bosvruchten. Dit in combinatie met de zachte chocolade, zorgde voor een groot succes.
Caramel Sea Salt
Een smaak waar we tegenwoordig niet meer omheen kunnen. Australian blijft dus ook niet achter. De balans tussen het zeezout en de karamel is top. Je hebt soms repen die dan heel erg zoutig zijn, of juist enkel naar karamel smaken. De zachte melkchocolade maakt het geheel helemaal af.
Milk
Dit is misschien wel de meest basic smaak, uit de Australian Snapper collectie. Maar een goede melkchocolade smaak kan niet ontbreken. Deze reep heeft een zachte structuur, waardoor het bijna wegsmelt in je mond. Met een heerlijke, volle melkchocolade smaak. Ideale basic!
72%
Een goede pure smaak kon natuurlijk ook niet ontbreken. Smaakt sterk naar pure chocolade, dit is logisch vanwege het percentage (72%). Ondanks deze sterke smaak, heeft het wel nog een relatief zachte structuur. Je proeft dat de cacaobonen sterk gebrand zijn en dat laat het heel ‘echt’ smaken. Lekker, maar misschien niet een reep die je in één keer naar binnen schuift.
Pineapple & Coconut
In eerste instantie waren we een beetje bang voor deze smaak. Zeker Daphne, die houdt helemaal niet van ananas en kokos. Het heeft een vrij aanwezige geur, het doet haast een beetje aan Malibu denken. De stukjes in deze chocola, maken het een dynamischer geheel. Door op die stukjes te kauwen proef je de ananas en kokos. Door de sterke smaken is het geen reep die je gauw achter elkaar eet.
85%
Dan de meest pure variant, namelijk 85%. Dit is vrij harde chocolade, smelt dan ook niet echt op je tong. Wij vinden deze persoonlijk iets té puur. Zouden deze alleen in hele kleine stukjes eten. Wel is het een aanrader voor in (bak)recepten. Om zo te eten, moet je misschien meer een pure chocolade liefhebber zijn. Zo niet, is er genoeg andere keuze binnen de snapper collectie.
Conclusie
De verpakkingen zien er heel kleurrijk en tropisch uit. Dit past heel goed bij het merk en de biologische/organische achtergrond. Door alle vrolijke kleuren is het een feestje om naar te kijken. Ook is het absoluut een feestje om op te eten! Yvonne’s favoriete smaken zijn melk en karamel zeezout. Daphne’s favorieten zijn karamel zeezout en bosvruchten. De collectie bevat hele uiteenlopende smaken, zoals tropische vruchten tot aan hevige pure chocolade. Zo is er voor ieder wat wils! Deze chocoladerepen hebben bij ons niet lang stand gehouden, dus het zijn zeker aanraders!
Prijs/verkrijgbaarheid
De Australian Chocolate Snapper kosten tussen de €2,59 en €2,89. En zijn o.a. te koop bij Australian & Jumbo.
Kende jij dit merk al?
Volg je me al op social media? Facebook – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin’ – Snapchat: @daphnelippmann
*Dit artikel is in samenwerking met Australian
Geef een reactie