Ik heb als sinds kleins af aan problemen met slapen. Ben een hele slechte slaper, voornamelijk het in slaap komen is een probleem. Ik had weleens gelezen over een verzwaringsdeken. Deze zou de oplossing bieden voor mijn slaapprobleem. Wat heel fijn zou zijn, want met mijn nierafwijking kan ik alle energie gebruiken. Ik heb een verzwaringsdeken van Calmzy getest. In deze review vertel ik je er alles over. Enjoy!
Calmzy over de verzwaringsdeken
Een verzwaringsdeken (weighted blanket) is hetzelfde als een normale deken waar je ’s avonds onder slaapt, maar heeft een zwaarder gewicht. Het zware gewicht geeft het gevoel van een stevige knuffel. Hierdoor creëer je op een natuurlijke manier een aantal positieve effecten:
- Makkelijker en dieper slapen
- Concentratie en focus verhogen
- Stress en angst verlagen
- Gezondheid en welzijn verbeteren
Een Calmzy verzwaringsdeken is gevuld met hypo-allergeen glaszand dat zorgt voor het zware gewicht. Het speciale design van een Calmzy verzwaringsdeken bestaat uit 120 vierkante vakjes. Deze zijn afzonderlijk van elkaar gevuld met glaszand. De stiksels zijn met laser precisie genaaid en zijn van hoge kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat het gewicht gelijkmatig over je lichaam wordt verdeeld. Samen met kwalitatief hoogstaande materialen creëert dit een optimaal DPS effect.
Superior Chill Bundle
Je kunt een verzwaringsdeken gewoon zo gebruiken. Maar dan moet je deze wel iedere keer handwassen. Je kunt ook een bundel kopen, dan heb je er een hoes bij. De afmetingen van de deken zijn 150×200 cm. Mijn deken weegt 6 kg, dus je kunt je voorstellen dat je hier niet even de hoes omheen wappert. Daarom heeft de hoes een rits en zit er op iedere hoek en zijde een touwtje. Je kunt je namelijk voorstellen dat de deken los in de hoes heel erg ongelijk kan verdelen qua gewicht. Aan de deken zelf zit er op iedere hoek en zijde een lus, waar je dan het touwtje van de hoes omheen kunt knopen. Wederom, je kunt de deken ook zonder hoes gebruiken. Maar ik vind het een fijn idee dat er een hoes omheen zit die ik makkelijk kan uitwassen. De deken zelf heb ik ook weleens gewassen, lijkt me eens in de zoveel tijd wel zo fris. Dit heb ik gedaan op de handwas stand van onze wasmachine en daarna goed laten drogen. Met als resultaat een lekker frisse verzwaringsdeken.
Persoonlijk heb ik qua comfort geen voorkeur voor de deken met of zonder hoes. Allebei ligt even lekker, maar vanuit hygiënisch oogpunt doe ik de hoes erom. Ik zei het al, mijn deken is 6 kg, dus je wappert de hoes er niet even gauw omheen. Maar de rits en de touwtjes maken het een stuk makkelijker. Ze hebben de hoes op dit moment in donkergrijs, lichtgrijs en donkerblauw. Ik zou het erg leuk vinden als ze hier nog wat printjes aan toe zouden voegen. Vind ik wat gezelliger staan in de slaapkamer.
De deken komt in verschillende gewichten. Dit is afhankelijk van je lichaamsgewicht. Zo is 6 kg goed voor 50-60 kg, 7 kg voor 61-70, 8 kg voor 71-80 kg, 9 voor 81-90 kg en 10 kg 91-100 kg. Dus je moet een deken kiezen die zo’n 10% van je lichaamsgewicht bevat.
Mijn ervaring
Ik ben echt positief verrast door hoe fijn ik een verzwaringsdeken heb ervaren. Ik heb de deken zo’n 5 weken getest. Toen ik de deken uit de doos haalde, dacht ik ‘Zo! Dat is best pittig zwaar’. Nou voel je die 6 kg ook echt wel als deken helemaal opgevouwen is. Als je hem op bed legt, verspreid het gewicht zich wat beter. De eerste keer dat ik eronder ging liggen, voelde het niet heel zwaar maar ik voelde de druk wel. Na 5 weken voel ik die druk nog steeds, maar wat onbewuster. Ik ben er wat meer aangewend geraakt. Na een paar dagen merkte ik al positief verschil. Ik kon een stuk sneller in slaap komen, door de ontspanning die de druk me bood. Ik gebruik hem niet alleen tijdens het slapen. Soms neem ik hem ook mee naar de bank, als ik even wil ontspannen met een boek of serie. Ik val dan niet in slaap, maar de druk biedt wel extra ontspanning. De omschrijving die Calmzy geeft, dat het voelt als een stevige knuffel, vind ik een hele goede omschrijving.
In de 5 weken dat ik de verzwaringsdeken heb getest, heb ik ook 2 keer een weekend bij mijn vriend geslapen. Dan nam ik de deken niet mee, dus kon ik goed vergelijken met een reguliere deken. Ik merkte dat ik meer ontspande als ik onder de verzwaringsdeken lag. Ook draai ik door het gewicht minder. Daarnaast heb ik ook ontdekt dat ondanks het gewicht en de dikte van de stof, de deken prima te doen is tijdens de hitte.
Ik kan maar al te goed begrijpen dat dit een hele investering is. 200 euro (inclusief hoes) is natuurlijk niet niks. Maar ik zie het dan ook echt als een investering. Mijn nachtrust is er stukken beter door geworden, ik wil echt niet meer zonder. Voor veel mensen is hun nachtrust belangrijk, maar vanwege mijn nierafwijking al helemaal. Mijn nachtrust verbeterd er door en ook overdag kan ik er beter door ontspannen. Voor iedereen met slaapproblemen, dit is je savior!
Prijs & verkrijgbaarheid
De Calmzy verzwaringsdeken kost €150,- en de bundel waar een hoes bijzit kost €200. Je kunt het bestellen in de shop van Calmzy zelf, of bij Bol.com.
Heb jij last van slaapproblemen?
Volg je me al op social media? Facebook – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin’ – Snapchat: @daphnelippmann
*Dit artikel is in samenwerking met Calmzy
Geef een reactie